NO-AGEBeogradska publika će u utorak i sredu imati priliku da dan za danom vidi dva sastava koja su u poslednjih nekoliko godina privukla dosta pažnje na dva različita kraja sveta.


OROCHIU utorak 19. aprila
u 21h nastupa bend Orochi iz Japana – zaista retko imamo priliku da vidimo rok izvođače iz ove zemlje, a sada pred beogradskom publikom nastupa jedna od najatraktivnijih novih japanskih gitarskih grupa. Radi se o tipičnim predstavnicima J Rock scene, na kojoj se ukrštaju različiti modeli rokerskog nastupa sa pop tumačenjem nasleđa kabuki pozorišta, zbog čega je vizuelni deo koncerta - styling, oblačenje, šminka - ponekad jednako važan kao i muzički. Agresivan zvuk gitare, fantastičan scenski izgled i dinamičan koncertni nastup čine Orochi pravim predstavnicima ovog autentičnog dalekoistočnog doprinosa pop kulturi. Na svojoj evropskoj prolećnoj turneji 2011. Orochi promovišu svoj poslednji album, “Soul Of Prey”.

no-age_1U sredu 20. aprila u 21h nastupa bend No Age iz SAD – spadaju u najbolje grupe nove generacije alternativnih sastava koja se pojavila u poslednje tri godine. No Age imaju jedinstven pedigre kad je u pitanju nezavisna kulturna scena, kako globalna tako i u njihovom gradu Los Anđelesu - radi se o bendu koji je generator zbivanja i okosnica jedne potpuno nove nezavisne scene, okupljene oko kluba The Smell. Snažno antikorportaivno nastrojeni, odrasli svirajući hardcore punk, ovi naslednici nekadašnjeg alternativnog rock zvuka, privukli su svojim albumima pažnju kako najozbiljnije kritike, tako i raznorodne publike (posebno one sa emo sklonostima). Novi, nedavno objavljeni album, “Everything In Between”, pominje se među najboljim izdanjima 2010. u svim relevatnim godisnjim izborima. Zaista retka prilika da proverimo kuda bi rokenrol mogao ići u XXI veku!

Oba koncerta u Klubu Doma omladine Beograda počinju u 21h, a karte su u prodaji po cenama od 950 dinara (Orochi) i 700 dinara (No Age).
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..