Izdavačka kuća Ammonite Records iz Beograda priredila je kompilacijski album “English As A Second Language”. Album je objavljen na CD-u i na najvećim svetskim muzičkim servisima kao što su Deezer, Spotify, iTunes, Amazon i mnogi drugi. Predstavlja selekciju umetnika iz Srbije i Hrvatske, sa zajedničkim imeniteljem da pevaju na engleskom i da se žanrovski svrstavaju u okvire indie-folk/americana/alt-country/lo-fi/acoustic blues muzike, sa dominantnim prizvukom akustičnih instrumenata.

 

 

Odabrani izvođači demonstriraju ne samo veštinu korišćenja engleskog jezika, već i suštinsku sposobnost da proniknu u jednu kompleksnu i suptilnu kulturnu formu i prisvoje je u potpunosti, te da u njoj stvore najistančanije poetske, umetničke i emocionalne izraze.

 

Može se slobodno reći da su autori ove kompilacije otišli i nekoliko koraka dalje i formirali ovdašnju školu indie-folk muzike koju možemo nazvati jugoistočnoevropskom.

 

„English As A Second Language“ je kompilacija šesnaest srodnih izvođača i isto toliko pesama nastalih u periodu od početka 2014 do sredine 2015. Nekoliko pesama prvi put je objavljeno na ovom albumu. Ovaj ambiciozni izdavački poduhvat zaokružuje indie-folk scenu ovdašnjih prostora, i najavljuje festival „English As A Second Language“ koji će ove jeseni biti održan u Beogradu i u drugim gradovima, sa idejom da se ponavlja svake godine.

 

 

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..