Novi studijski album grupe S.A.R.S. ''Proleće'' zajednički su objavili Dallas Records i Lampshade Media! Početkom ove godine S.A.R.S. (Sveže amputirana ruka Satrianija) su se predstavili koncertnim albumom ''Mir i ljubav'' snimljenim na trijumfalnom koncertu u rasprodatom zagrebačkom Domu sportova. Nezaustavljivo su vernim fanovima odmah isporučili devet novih pesama na petom studijskom albumu "Proleće".

 

'Novi album smo dosta brzo objavili u odnosu na prošli, a pogotovo live album, ali imali smo gotove pesme i nismo hteli više da čekamo. U studiju je sve išlo glatko i album smo vrlo brzo završili', kaže frontmen Žarko Kovačević Žare.

 

S.A.R.S.


Osim Straight Jackina, koji gostuje na već poznatom, naslovnom singlu, provereni saradnici na albumu su Dialup Lama, u pesmama "Ostrvo pusto" i "Murija", kao i frontmen sastava Brkovi, Shamso 69 u temi "Ljubomora".


S.A.R.S. od početka karijere koketiraju sa različitim stilovima što im je obezbedilo poprilično šaroliku publiku. Prvim singlom ’’Buđav lebac’’ su preko noći pokupili simpatije, a on ih je lansirao u ex Yu muzičku orbitu. Zatim su usledili hitovi "Ratujemo ti i ja", "Ana", "Rakija", "Debeli lad", napunili su zagrebačku Tvornicu kulture čak tri puta, a veliki koncert održali su i u Domu sportova. Hit singl "Lutka" je preslušan preko 12 miliona puta.


O neverovatnom uspehu koji su postigli Žare govori:


‘’To je krenulo da se dešava pre jedno godinu-dve, da je sve što smo zakazali bilo rasprodato! Lep osećaj je kad dođeš u veliki prostor, u neke velike dvorane, gde puno ljudi dođe da te sluša, budu energični, skaču i vrište.’’

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..