Četvrtak 30. april pravi je muzički dan u Gradu. Započinjemo već u 19h obeležavanjem Svetkog dana jazz-a u Gradskoj bašti nastupom BIG BAND GRAD sa osamnaest članova I tako najavljujemo redovan sedmični jazz program u naoj bašti, svake srede sa početkom od 20h. Odmah nakon ove proslave jazz-a nastavljamo uz melanholične zvuke iz Skandinavije uz gostovanje Adama Evalda iz Švedske.

 

Svetski dan jazz-a u Gradskoj bašti u 19h


Na inicijativu čuvenog pijaniste i kompozitora Herbija Henkoka, 2012. godine UNESCO određuje 30. april kao svetski dan jazz-a. Ove godine KC Grad na poseban način obeležava ovaj dan u isto vreme najavljujući redovan, sedmični jazz program u Gradskoj bašti. Ni manje ni više, u četvrtak 30. aprila sa početkom od 19 časova nastupiće osamnaestočlani BIG BAND GRAD! Sastavljen od vrsnih muzičara, talentovanih učenika i nebrušenih dragulja ove muzike i predvođen neprikosnovenim dirigentom prof. Goranom Grbićem, ovaj sastav izvešće program specijalno napravljen za dan u kome će se u raznim svetskim gradovima zasvirati jazz.


Dobrodošli u svet jazz-a! A taj svet bi već pomenuti Herbi ovako opisao: "We all want to live in a jazz world where we all work together, improvise together, are not afraid of taking chances and expressing ourselves."


Ulaz 100 RSD.


Adam Evald (Švedska) u 21h


Kc Grad će u četvrtak, 30. aprila, sa početkom u 21h, ugostiti švedskog umetnika Adama Evalda, koji će se po prvi put sa svojim bendom predstaviti beogradskoj publici.

 

Adam Evald je švedski kantautor koji sa svojim malim ansamblom (violina, violončelo, dupli bas i klavir) piše iskrene, melanholične, dinamične numere predstavljajući specifičnu prelepu skandinvasku melahnoliju.

 

Redovno nastupajući sa svojim kamernim orkestrom, Adam je nastupao na velikim festivalima kao i u malim dnevnim sobama širom sveta.

Tokom tri godine postojanja benda, pored nekoliko evropskih turnjea i 150 nastupa širom sveta, bend je izbacio dva albuma i dva live izdanja.

 

Cena karte: 200 din

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..