Posle fascinantnog EP-a "Koliko dana" i avanturističkog debi albuma "Vidimo se", beogradski tandem Ti objavio je danas novi album "Život u dvoje”. Pesme su snimane u kućnom studiju grupe Ti, reči i muzika delo su Ilije Dunija i Trajčeta Nikolovskog, miks je radio Justin Pizzoferrato, a na albumu se nalazi osam pesama. Tematski su u prvom planu ljubav, samostalnost, zajednički život i lično preispitivanje.

 

"Za generaciju koja protestvuje preko fejsbuka, voli preko instagrama i filozofira preko tvitera, vreme protiče na neobičan način. Sve je rano, dok neko ne kaže da je kasno. Ti na albumu "Život u dvoje” pravi revoluciju, onu čistu, iskrenu i jedino važnu. Polaze od sebe, od malih stvari, suočavaju se sa dilemama koje nisu bitne kao voda, hrana, sloboda i krevet, ali koje su tu svuda oko nas. Ova revolucija iz dnevne sobe je preduslov za sve druge planove o menjanju sveta i sve druge bitke koje moraju da se vode. Ovo je album koji vas tera da razmišljate, koji nije na prvu loptu, koji nije za brzo i nepažljivo konzumiranje. Ovo je pop muzika koja provocira, uzbuđuje, od koje vam često nije dobro i koja je prvi i bitan korak da započnete sopstvenu revoluciju. Menjajmo prvo sebe, svet može da sačeka još malo.” Ivan Lončarević, Popdepresija

 

Koncertna promocija albuma u Beogradu biće u KC Gradu 12. juna, a dan kasnije 13. juna u Novom Sadu u CK13. Bend je nedavno objavio i spot za prvi singl “Život u dvoje” a planira i turneju kojom će promovisati album:

 

14.5. Pritličje, Ljubljana
15.5. Tvornica, Zagreb
16.5. Klub, Rijeka
23.5. The Water Rats, London
24.5. Liverpool Sound City, Liverpool
29.5. Judino Drvo, Split
12.6. KC Grad, Beograd
13.6. CK13, Novi Sad
6.6. Agora, Kumanovo
7.6. Zdravo Mladi, Skopje

--
Ti je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-a, i u leto 2012. osnivaju grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju. Muzika grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, prijatnih bas deonica na sintu, sjajnog dvoglasa sa jednostavnim, hipnotičkim tekstovima, Trajčetovih ritmova koji obuzimaju telo stvarajući prijatnu atmosferu lenjeg kišnog popodneva provedenog sa suve strane prozora ili pak kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza. Grupa Ti iza sebe ima dva izdanja: EP “Koliko dana” iz 2013 i LP “Vidimo se!” iz 2014, kao i nastupe na nekim od najvažnijih regionalnih festivala: EXIT, InMusic, SuperUho, Zdravo mladi i Sajeta.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..