U pitanju su novi singlovi izvođača sa kojima agencija već uspešnu saradnju, ali i velike planove za budućnost…FRAU CASIO vs SEVDAHBABY - NOVI SINGL "CURICE (KOKOŠKE, MRTVE STE!)" te LUDE ŽENE - STARA LJUBAV, NOVI SINGL!

 

Frau Casio je projekt u kome Ida Prester, predvodnica sastava Lollobrigida, sarađuje sa poznatim producentima elektronske muzike i u okviru kojeg je, posle Seagull Primea, Kobaye i MKDSL-a, izbor pao na Milana SevdahBABY Stankovića, sa kojim je pripremila novi singl, ponovo u izdanju Lampshade Media.

 

Kada je birala producenta za ovu pesmu, Ida nije previše razmišljala:

 

Milana znam već dugo, Lollobrigida i SevdahBABY često nastupaju na istim festivalima. On radi drugačiju muziku od moje, komercijalniju i ful modernog zvuka, mi smo više indie-punk-sintpop. Ali oduvijek ga cijenim kao vrhunskog producenta koji je u stanju matricu tako upeglat da semplovi režu uho.


"Curice" su me odmah asocirale na Milanov stil. Bazirana je na staroj pjesmi Lollobrigide "Mona" koju smo obukli u skroz novo ruho. Jako mi je drago da smo Milan i ja 'kliknuli', ovo mi je jedna od najbržih i najugodnijih suradnji ikada, covjek je profi od glave do pete.

 

Iako u principu izbegava saradnje van SevdahBABY live ekipe, kada je Frau Casio u pitanju, ni Milan nije krio zadovoljstvo :)

Kada me Ida pitala da radimo, to je bila isuviše dobra ponuda da bih odbio! Obožavam Idinu energiju, to punk ludilo i shvatio sam da tu nemam šta da izgubim; naprotiv, ova pesma mi je bila jako zabavna za rad i veliki izazov, jer sam otišao malo u neke vode koje su bliske SevdahBABY zvuku, ali koje u proteklim godinama nisam baš istraživao. Tako da smo dobili neki elektro-punk-complextro-sevdah zvuk :)

 

Kako Frau Casio vs SevdahBABY zvuče u pesmi "Curice (Kokoške, mrtve ste!)", možete proveriti na Deezeru, i to u dve verzije - pristojnoj i "prljavoj".

 

Posle objavljivanja prva dva albuma u digitalnom formatu, sastav Lude žene i Lampshade media nastavljaju saradnju idavanjem novog singla pod nazivom "Daleko iznad moje lige".


O novom singlu članovi grupe kažu: „Uvek je teško komentarisati ili objašnjavati svoje pesme. Najbolje je čuti. Ipak, verovatno je najbliže istini reći da ona, kao i mnoge druge, govori o jednoj davnoj, nikad prežaljenoj ljubavi i o tome kako se i velika patnja može relativno lako podneti, pod uslovom da se ne navikavate previše.''


Pesmom „Daleko iznad moje lige“ ova šestorka iz Užica najavljuje novi album koji bi trebalo da bude završeno do proleća sledeće godine. Iz benda poručuju da nisu sigurni da li će novo izdanje biti ''kompletan, starovremenski album sa 10-12 pesama ili EP sa upola manje muzike''.


Singl "Daleko iznad moje lige" možete preslušati na Deezeru  

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..