TERRY_LEE_BROWN_JR__-_El_Divertido_SPECIAL_30_10_2010_Terry Lee Brown Jr (Norman Feller), jedno od najuspješnijih imena u istoriji izdavačke kuće Plastic City, koju danas mnogi smatraju “legendarnom”, a sa kojom se ovaj umetnik paralelno razvijao, on kao uspešan producent sa jedne, a oni kao label od renomea sa druge strane.

 

Smatra se jednim od osnivača TechHouse-a, žanra na čijem istraživanju i razvoju radi još od 80-tih! Ipak, njegov uspeh temelji se i na pravilu da u produkciji nikada ne producira samo jednu vrstu muzike, već to radi drugačije, prepoznatljivo!
Prva vinil izdanja objavljuje jos krajem 80-tih, tada pod raznim pseudonimima, dok konačno ne usvaja nick Terry Lee Brown. Debi album Brother For Real (1996.) postao je prava prekretnica za TechHouse, ubacivanjem elemenata Jungle i Trance zvuka. “Muzik”, jedan od najvećih engleskih muzičkih magazina, ovaj album uvrstio je među najboljih deset objavljenih u toj godini i to pored albuma umetnika kao što su Underworld, Faithless, DJ Shadow, The Fugees, dok je reakcija publike na njega bila neverovatna!
Marshall Jefferson, čikaška House legenda, za Terry-ja tada je rekao: "He is God" (Raveline 11/1996).

Do sada je objavio Brother For Real (1996), Chocolade Chords (1997), From Dub Til Dawn (2000), Karambolage (2006) Softpack (2008), koji jedan za drugim dokazuju da je Terry  jedan od najuglednijih, top izvođača i producenatau Evropi. Tako je verovatno zbog strasti i ljubavi koju ulaže u produkciju i svoje setove, kojima pokazuje da je House muzika ono što se oseća i van dancefloor-a.

Osim što je sjajan producent i DJ kojeg voli publika, za Terry-ja možemo slobodno reći i da je miljenik medija, naročito štampanih, jer se recenzije kultne edicije Terry's  caffe pojavljuju u najprestižnijim muzičkim časopisima poput Muzik, Urb, Mixmag... 

Radio je remixe za poznate izvođače kao što su: Mike Oldfield, Yello, Faithless, Boy George…

Njegov naredni, šesti po redu album “Labyrinth”, najavljen je za ovaj mesec! Beogradska publika neke od potpuno svežih numera sa njega, imaće priliku da čuje na nastupu Terry Lee Brown Jr u klubu “Energija”, 30. oktobra 2010!

TERRY LEE BROWN JUNIOR
http://www.myspace.com/terryleebrownjunior

DJ Marko Vukovic (Rezonant)
http://www.myspace.com/djmarkovukovic
http://soundcloud.com/djmarkovukovic

Lomatic (Dirty Cover)
http://www.myspace.com/lomaticbg
http://soundcloud.com/dirtycover

PRETPRODAJA KARATA:
Klub “Energija”, Nusiceva 8, Beograd
“Supermarket concept store”, Višnjićeva 10
Café bar “Dali”, Hilandarska 20
“Eventim” www.eventim-yu.com
CENA: 500 din u pretprodaji, 600 din na vratima

SUBOTA, 30. OKTOBAR 2010.
KLUB “ENERGIJA”
Nušićeva 8, Beograd

El Divertido! SPECIAL
Terry Lee Brown Jr. (Plastic City, Germany)
&
Lomatic (Dirty Cover)
DJ Marko Vukovic (Rezonant)

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..