nobannyNobunny, zagonetni američki roker u kostimu zeca, po prvi put dolazi u Beograd gde će održati koncert u klubu "Žica" u utorak 21. septembra. Justin Champlin koji nastupa pod pseudonimom Nobunny je pre desetak godina pokušavao da zaradi za život kao imitator Elvisa Presleya, tj. kao "Elvis Bunny". Srećom, vremenom je došao na bolju ideju i počeo da izvodi svoj repertoar kao Nobunny.

Polugoli skitnica sa zečijom maskom u svoju muziku ubacio je Ramonese, Everly Brothers, Hasila Adkinsa, powerpop, bubblegum i garažni rock iz 60ih...

Nobunny sa obaveznom maskom zeca na glavi nastupa još od 2001. Objavio je više samizdat kaseta i diskova. Potom, kada se priča o blesavom dečko-zekanu proširila isti albumi „našli“ su svoje izdavače, najpre u nezavisnoj produkciji, a nedavno se pojavilo i live izdanje za Third Man Records, vlasništvo Jacka Whitea iz White Stripes.

{youtube} G3W0Immsn3s{/youtube}

U utorak, 21. septembra Nobunny prvi put nastupa u Srbiji u okviru evropske turneje. Zanimljivo, ali upravo istog dana izlazi i njegova nova ploča „First Blood“ za respektabilnu nezavisnu etiketu Goner Records. Oni koji su bili u prilici da je čuju, puni su hvale i kažu da mu je ovo najzaokruženije izdanje u karijeri. Poređenja sa The Ramones, Velvet Underground i The Dickies već su opšta mesta. Novina je da je jedan recenzent napisao da ovaj album zvuči "kako je prvih nekoliko The Beatles singlova trebalo da zvuče da su se samo njih četvorica pitala".

Koncert Nobunny održaće se u klubu "Žica" (Kraljevića Marka 5) u organizaciji Bad Music For Bad People sa početkom u 21h. Karte po pretprodajnoj ceni od 600 din mogu da se kupe u pabu „Brod“ (29. novembra 36), a neposredno pred nastup i na ulazu u "Žicu" za 700 din.
<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..