malestvariSastav Elemental nastupiće u našoj prestonici u petak 03. septembra u novootvorenom klubu Gun club.  Veliki naglasak Elemental stavlja na svirke uživo, dinamične nastupe i direktnu komunikaciju sa svojom publikom.

Posetioci će biti u prilici da čuju hip-hop bend koji ne prati stroge stilske odrednice, nego putuje različitim muzičkim žanrovima, pozajmljujući od svakog ono u čemu se najviše prepoznaje i na taj način obogaćuje sopstveni muzički stil.


Elemental je nastao 1998. godine, kada su se okupili kao rap trojka i u toj postavi objavili dva albuma - debi album "Moj, njegov i njen svijet" iz 2000. i "Tempo Velegrada - Demiurg" iz 2002.

Poslednjih pet godina deluju u sedmočlanoj postavi, netipičnoj za rap formu, zamenjujući semplove odsviranim muzičkim deonicama. U toj postavi su izdali svoja sledeća tri albuma - "Male Stvari" (2004.), "Pod pritiskom" (2008.) i "Vertigo" (2010.)

Album "Vertigo" je drugačiji u odnosu na njihov dosadašnji rad, sedmočlani hip - hop sastav se nije previše posvetio socijalnoj tematici koja je obeležila prethodni album. Na pomenutom albumu se nalazi 13 pesama, sve pesme su napravljene u periodu od prethodne dve godine. Članovi benda potpisuju sami tekstove i instrumentale deonice.

Po rečima članova benda, aktuelni album se zove "Vertigo" jer savršeno opisuje činjenicu da su poljuljali kolotečinu u koju bendovi obično upadaju nakon 4 albuma - Elemental su sami svoj "ustaljeni svet" okrenuli naopačke.

Bend nikada nije robovao muzičkim trendovima i ne vodi se prolaznošću singlova ili prodajom albuma. Svoju muziku ne smatra proizvodom, nego svojim umetničkim izrazom, pa se trudi da u pesme unosi inovativnost, originalnost i da stvori sopstveni stil. Danas Elemental čine: Shot i Remi (MC-ji), Erol Zejnilović (gitara), Davor Zanoški (klavijature), Mario Bilić (bas), Ivan Vodopijec (bubnjevi) i Nataša Tonković (prateći vokal).

Karte za koncert hip-hop sastava Elemental, nalaze se već u prodaji po ceni od 600rsd u pretprodaji (kafe Šikarica - Skadarska 22), a na dan samog događaja cena karte iznosiće 700rsd.

 

{youtube}MBhqTM4l8Es{/youtube}

 

http://www.elemental.com.hr

Izvor: Kontra magazin

 

<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..