CLfbConquering Lion je dub/reggae/hardcore bend(Tetovo,Makedonija) i postoje od 2007. godine. U oktobru 2009. izdaju svoj prvi album (LP) jednostavnog naziva “I” za izdavačku kuću PMG Recordings ,a na albumu im gostuje Jamajčanski umetnik Jah Clarity na pesmi “Jah Love”.

 

Bend je imao zapaženije nastupe na Toni-Festivalu(Cottbus,Ger many),Movement of Jah People(Sofija,Bugarska),Trenchtown Festival (Palić/Subotica,Srbija)... ,a ovogod...išnji nastup u Beogradu je deo turneje na kojoj promovišu pesme sa novog albuma,koji je planiran za april-maj 2011.godine.


Podršku njihovom nastupu na splavu Ladja(6.septembar/22h) pružiće im Match Point Sound System,koji je zvanično osnovan 2009. godine iako njegovi članovi odvojeno rade već nekoliko godina. Spoj različitih kultura, jak istraživački dar i eksperimentisanje pravaca koji za osnovu imaju reggae zvuk inicirao je okupljanje ovog Sound System-a.Match Point SS do sada su u saradnji sa Full Clip SS učestvovali u projektu “Massive Reggae Style” gde su organizovali nekoliko vrlo posećenih žurki u Beogradu.

6.septembar(ponedeljak) / 22h
Splav Ladja (ex Olympic – Savski kej,ispod Brankovog mosta,sa NBGD strane)
Cena karte: 300 RSD

http://www.myspace.com/conqueringli0n

<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..