Posle izuzetnog uspeha i prodrmavanja javnosti hitom Samo Disciplina!, neuništiva Disciplin A Kitschme u najnovijoj postavi sa usnom harmonikom objavljuje i drugu pesmu pod imenom Ovisnik o moći, čiji je video spot doživeo premijeru na MTV kanalu u ponedeljak, 21. aprila.

 

SPOT - Ovisnik o moći

 

Povodom teksta pesme, članovi grupe su rekli sledeće: Želimo unapred da se ogradimo od  mogućeg tumačenja teksta ove pesme koje će se eventualno vezati za političare – dakle, tekst našeg novog funk hita „Ovisnik o moći“ se ne bavi političarima, niti njihovim ambicijama, on je univerzalan i odnosi se na svakog od nas. Iz tog razloga smo i sačekali da se ovdašnja papazjanija pod imenom „politički izbori“ završi, nismo hteli pesmu da objavljujemo u „nevreme“, da ne bi došlo do njene zloupotrebe, na jevtinom dnevno-političkom nivou. A ako se neko ipak tu prepozna, to će biti njegov problem, te će mu stoga biti bolje da shvati tekst krajnje ozbiljno i spasi se na vreme.

 

Grupa će u narednom periodu raditi na novim rifovima upotpunjenim novim tekstualnim opaskama da bi na jesen 2014. objavili kolekciju novih pesma pod staromodnim imenom album.

 

Disciplin A Kitschme su:


Koja –bas i vokal
Buca – bubanj, prateći vokal
Manja – prateći vokal
Djeke – usna harmonika

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..