Jedna od najuglednijih korejskih umetnica sa međunarodnom karijerom, sopran ANAIS LI (Anais Lee), će od 24. do 27. aprila 2014. godine boraviti u Beogradu, gde će održati majstorsku radionicu za solo pevače u prostoru Centra lepih umetnosti Guarnerius i Etnografskog muzeja.

 

Učesnike trodnevnog kursa, čućemo na završnom koncertu radionice, koji će 27. aprila biti održan u Guarneriusu (12 časova). Najbolji polaznici radionice Anais Li u Beogradu, dobiće mogućnost da osvoje stipendiju za učešće na IV Međunarodnom majstorskom kursu Narni 2014 u Italiji, koji će biti održan u avgustu ove godine.

 

Anais Li je po završetku specijalističkih studija u Rimu, Italiju učinila svojom bazom, odakle već dve decenije gradi veoma uspešnu međunarodnu karijeru.

 

Gospođa Li je i umetnički direktor udruženja Associazione Mozart Italia, koje deluje pod patronatom Stiftung Mozarteum Salzburg. Udruženje organizuje brojne festivale, koncerte i majstorske kurseve u Italiji i inostranstvu, a od 2011. godine i izuzetno popularni međunarodni master klas za solo pevače i instrumentaliste, u italijanskom gradu Narni.


BIOGRAFIJA ANAIS LI - Pošto je sa najvećim pohvalama završila studije na Konzervatorijumu St Cecilia u Rimu, učestvovala je u seriji majstorskih kurseva i radionica kod umetnika kao što su Jolanda Magnoni, Maria Carbone, Gabriele Tuzzi, Paul Spani, Mietta Sighele. Svoj veliki operski debi imala je 1989. godine, kada je ostvarila ulogu Violete u operi Travijata, u Sejong Theater u Seulu. Bila je finalista Međunarodnog takmičenja u Eni (1993) i pobednik takmičenja “Voce Nuove” u Experimental Theater/Spoleto (1994). Imala je glavne uloge u dvema svetskim premijerama u Caio Melisso Theater u Spoletu. Iste godine u Florence Teatro Comunale, odigrala je glavnu ulogu u modernoj postavci Pičinijeve opere Bella Verità. Ostvarila je brojne snimke savremene muzike za RAI. Članica je Nehar Shalom ansambla, sa kojim je učestvovala u brojnim premijernim izvođenjima. Poslednjih godina, ostvarila je zapažene solističke projekte u Italiji, održala serije koncerata i nekoliko turneja u Nemačkoj, Japanu i Australiji.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..