pcoelho1Izdavačka kuća "Paideia" predstavila je 13. knjigu Paula Koelja, roman "Anđeo čuvar". Prvi kontakt "koeljomani" su imali sa novim romanom omiljenog pisca putem odlomaka koje je štampao dnevni list "Blic" i, kako je novinarima rekao izdavač Petar Živadinović, prvi tiraž od 10.000 primeraka je unapred prodat pa će se uskoro predati u štampu drugo izdanje.

Prema njegovim rečima, taj roman ima posebna značaj u okviru Koeljovog opusa jer je autobiografskog karaktera i na određeni način u njemu je sažeo svoju životnu filozofiju do čega je došao kroz mnoge uspone i padove.

Prema rečima prevodioca Jovana Tatića koji je u prevođenje uključio i ćerku Aleksandru, pisac se, pre svega, pita u kojoj meri sami sebe kažnjavamo i primenjujemo autocenzuru umesto da to prepustimo Bogu a mi da verujemo i da se nadamo. Tatić je ocenio da je to "magična pripovest o prihvatanju oproštaja i vere u sopstevnu budućnost". Pisac opisuje lično iskustvo u prelepoj i opasnoj pustinji Mohave gde je, prema savetu svog "anđela čuvara" otišao sa suprugom da bi prošao kroz metafizičko iskupljenje.

Koeljo je do sada preveden na 69 jezika u 160 zemalja i njegove knjige su prodate u tiražu koji prelazi 135 miliona primeraka. U velikom broju zemalja je pobrao nagrade a kod nas je svaki naslov bio bestseler. "Paideia" je, prema proceni Živadinovića štampala blizu milion primeraka a "Alhemičar" je premašio tiraž od 150.000. Živadinović je uveren da je najmanje još toliko prodato piratskih izdanja ali da to niko nije sankcionisao.
<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..