U utorak, 21. januara od 20h u KC GRAD održaće se promocija zbirke "Dlanovi" Raše Kominca. Učestvuju: Raša Kominac, Dejan Ilić (Fabrika knjiga), Tijana Spasić i Bojan Marjanović.  Raša Kominac Radoslav je objavio nekoliko zbirki poezije i kratke proze, a nedavno se pojavila nova, koja nosi naziv "Dlanovi" (Fabrika knjiga, 2013).

 

Ovaj autor se do sad uglavnom bavio jednim krugom tema koji se ticao neuspelih ljubavnih odnosa, destruktivnosti i autodestruktivnosti, dok „Dlanovi“ otvaraju sasvim novu stranicu u kojoj su centralna pitanja odnos sa roditeljima i doživljaj njihove smrtnosti.

Među kvalitetima zbirke je i opis odnosa između oca i ćerke, krajnje nesavršenog ali punog brižnosti, koji donosi potpuni otklon od balkanskog mačo stava. Tu su i neke od najboljih karakteristika Rašine dosadašnje poezije i proze: jednostavnost u izrazu, pristupačan stil na granici proznog i poetskog, koji uključuje sve što i život sam uključuje: od psovki i banalnosti, do velikih reči i snažnih emocija. Poezija Raše Kominca ukazuje i na kontradiktornosti ljubavi, i uprkos svemu slavi radost života.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..