Kako deca provode vreme na internetu? Koliko se zadržavaju na društvenim mrežama i drugim onlajn portalima? Da li vode računa o svojoj bezbednosti kada su onlajn ili olako ostavljaju svoje privatne podatke? Da li su imali nekih neprijatnih iskustava na internetu?

 

Odgovori na ova i druga zanimljiva pitanja rezultati su ankete koju je popunjavalo preko 1000 dece iz 159 škola u 74 grada u Srbiji. Rezultati će biti predstavljeni na završnoj konferenciji projekta „Igraj bezbedno”, u subotu, u prostorijama ITAcademy u Zemunu. Projekat je podržalo Ministarstvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacije.

 

ITAcademy je obezbedila prenos konferencije, a svi koji žele da ga prate potrebno je samo da kliknu na link: OVDE

Konferencija počinje u subotu, 18. januara, u 10h, a traje do 14.30h.  

 

Svi koji budu pratili konferenciju putem live streama stiču mogućnost dobijanja besplatnog onlajn kursa osnovnih znanja iz oblasti informacionih tehnologija ECDL (European Computer Driving Licence). Dobitnik će biti kompjuterski izvučen iz baze  prijavljenih za live stream. Kurs dodeljuje ITAcademy, a srećni dobitnik će biti proglašen na konferenciji.  

 

Na konferenciji će biti dodeljene i nagrade deci koja su poslala radove na konkurs za takmičenje u različitim kategorijama na temu „Bezbednost dece na internetu”. Od 498 prijavljenih radova, nagradu je osvojilo njih 27, u kategorijama: kratki film, prezentacija, likovni i literarni rad, poster i kompjuterska igra, sa ukupno 56 autora i koautora radova.

 

Cilj ovog projekta jeste da ukaže kako treba koristiti internet tehnologije na adekvatan način, uz izbegavanje opasnosti sadržaja društvenih mreža i svih negativnih oblika ponašanja koji vladaju na globalnoj mreži, kao i da ukaže na primere dobre prakse koja doprinosi očuvanju zdravlja, podizanju nivoa znanja i informisanosti adolescenata i odraslih.

 

Program konferencije možete pogledati na ovom linku.

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..