Mala i agilna izdavačka kuća Booka dobila je ovih dana veliko priznanje. Dvojica velikih savremenih pisaca postali su njeni autori. U pitanju su Mišel Uelbek i Viktor Peljevin, vodeći pisci francuske i ruske književnosti ali i stvaraoci koji slove za autore čija dela imaju milionsku publiku širom sveta.

 

Početkom decembra biće objavljen kultni Uelbekov roman „Platforma“, kontroverzno delo nakon čijeg objavljivanja je autor navukao gnev velikog dela francuske nacije ali i muslimana širom sveta. Nakon toga planirano je i objavljivanje par njegovih naslova koji do sada nisu bili prevođeni na srpski jezik.

 

Peljevin će u Bookinom timu debitovati sredinom sledeće godine romanom „S.N.U.F.F.“ antiutopijskim satiričnim remek delom koje će paralelno sa srpskim imati i svoje englesko, nemačko i francusko izdanje.

 

Izdavačka kuća Booka je za samo tri godine postojanja među domaćim ljubiteljima kvalitetne književnosti prepoznata po pažljivomodabiru vrhunskih savremenih autora, odličnim prevodima inesvakidašnjem i originalnom dizajnu knjiga.

 

Među više od trideset objavljenih knjiga izdvajaju se dela FrederikaBegbedea, Rjua Murakamija, Dejva Egersa i Zejdi Smit, ali iregionalnih majstora poput Bekima Sejranovića i Semezdina Mehmedinovića.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..