Knjiga priča Vašarski mađioničar, za koju je Jelena Lengold dobila Evropsku nagradu za književnost, upravo je objavljena u Italiji u izdanju poznatog italijanskog izdavača Zandonai iz Rovereta pored Trsta. Knjiga Jelene Lengold objavljena je u najprestižnijoj ediciji ovog izdavača u prevodu Alise Parmeđani. Zandonai objavljuje knjigu uoči leta i već je započeo promotivnu kampanju povodom ove knjige od čijeg izdanja Zandonai mnogo očekuje.


Najavljujzći svojim čitaocima knjigu Vašarski mađioničar Jelene Lengold, italijanski izdavač kaže: „Knjiga koja otkriva intimu naše svakodnevice. Lengold daje glas prećutanim, skrivenim i često neočekivanim aspektima ljubavi, snova, strasti i duhovnosti. Male epifanije u pričama Jelene Lengold otvaraju novu perspektivu naše svakodnevice. U ovom zavodljivim pričama autorka je u stanju da se s lakoćom kreće od naturalističkih scena, preko minimalizma, sve do fantastičkog. U tom prostoru intime, zadovoljstva i strasti uteha se neočekivano ukazuje iza krhkosti.“


Isti izdavač, u dogovoru sa Arhipelagom, ekskluzivnim izdavačem knjiga Jelene Lengold, uzeo je opciju i za italijansko izdanje romana ove autorke Baltimor.


Ubrzo posle italijanskog pojaviće se i englesko izdanje knjige Vašarski mađioničar. Polovinom septembra knjigu će objaviti izdavačka kuća Istros books iz Londona u prevodu Silije Hoksvort.


Knjiga priča Vašarski mađioničar već je objavljena na bugarskom jeziku, a u toku su prevodi na češki, makedonski, mađarski, albanski i poljski jezik.


Ova knjiga Jelene Lengold je doživela već tri izdanja na srpskom jeziku. Priče iz ove knjige prevedene su na više jezika i zastupljene u nekoliko antologija savremene priče. Knjiga priča Vašarski mađioničar donosi priče o ljubavi i žudnji, o gradu i erotici, o svakodnevici i strasti. Pisane s velikom književnom snagom, ove priče su autentično svedočanstvo o intimi, svakodnevici i o čudima ljubavi. U pričama Jelene Lengold progovaraju svetlosti i senke svakodnevice i intime, veliki i mali obredi privatnosti i ljubavi. Zahvaljujući istančanoj psihologiji, u pričama iz knjige Vašarski mađioničar nalaze se neki od najboljih ženskih i muških likova novije srpske književnosti.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..