Knjiga „Bolest kao put“ koju su napisali holističko-humanistički psiholog Torvald Detlefsen i lekar i psihoterapeut Ridiger Dalke postala je neizostavni deo svake kućne biblioteke. Zbog velikog interesovanja čitalaca u Srbiji, Udruženje „Porodični raspored“ i izdavačka kuća „Laguna“ organizuju veliko predavanje Ridigera Dalkea.


„Bolest kao put“ je značajno klasično delo psihosomatske medicine, internacionalni bestseler koji je preveden na 24 jezika i prodat u preko milion i po primeraka.


Veliki umovi iz oblasti medicine odvajkada su ukazivali na činjenicu da svaka bolest ima svoj dublji uzrok i da tek poznavanje i osvešćivanje tog uzroka vodi do istinskog izlečenja. Torvald Detlefsen i Ridiger Dalke ovim pionirskim delom iz oblasti psihosomatike ukazuju na put koji vodi ka dubljem razumevanju bolesti. Autori, naime, nastoje da pokažu šta žele da nam poruče infekcije, glavobolje, srčana i stomačna oboljenja, ali i teške bolesti kao što su sida i rak. Važno je da znamo kako svi simptomi imaju dublji smisao za naš život: oni nam prenose dragocene poruke iz sfere duševnog. Ako im ne posvetimo pažnju, ili ukoliko pokušavamo da ih potisnemo lekovima umesto da se ozbiljno pozabavimo njima, ukazuju nam se sve jasnije, sve dok na kraju ne budemo prinuđeni da ih shvatimo ozbiljno. Stoga uzroke koji vode do bolesti, nesvesne i često destruktivne impulse, treba pronaći, upoznati i razrešiti, a to je moguće samo ako smo spremni na određene promene u svom životu. U tom slučaju, bolest nam postaje prijatelj, i vodi istinskom zdravlju, to jest isceljenju.

Ridiger Dalke od 1978. godine radi kao reinkarnativni terapeut i dijetetičar specijalizovan za post. Nakon dugogodišnjeg rada u svom Centru za prirodnu medicinu u Johaniskirhenu u Nemačkoj, Dalke u aprilu 2012. otvara Centar zdravlja „TamanGa“ u Gamlicu u južnoj Austriji, nesvakidašnju oazu mira i zdravog života u harmoniji s prirodom, za koji dobija nagradu Austrijskog ministarstva za očuvanje životne sredine. Njegove knjige „Bolest kao put“ koji je napisao sa Torvaldom Detlefsenom koji je objavila „Laguna“ i knjige „Bolest kao simbol“, „Bolest kao govor duše“ i „Životne krize kao mogućnosti za razvoj“ postale su bestseleri. Kao autor, predavač i vođa seminara Ridiger Dalke jedna je od najčuvenijih ličnosti u oblasti psihosomatske medicine i pokreta za zdravlje.

Cena karte 2.200 dinara

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..