Predstavljanje romana KAMCATKA Marsela Figerasa (Marcelo Figueras) u prevodu Vesne Stamenkovic i izdanju Derete u četvrtak 7.3. Mala sala Doma kulture Studentski grad u 19:00. Ucestvuju: Sinsa Kolaric, Aleksandar Surbatovic, Vesna Stamenkovic i Miroljub Stojanovic. Posle razgovora o knjizi projekcija istoimenog filma prema scenariju Marsela Figerasa.

 

Roman Kamcatka je prvo delo jednog od najznacajnijih i najpopularnijih argentinskih pisaca objavljeno na srpskom jeziku. To je prica o odrastanju u vreme propadanja argentinske vojne hunte sedamdesetih godina XX veka.

 

Roditelji desetogodisnjaka, uljuljkanog u svet superheroja i igara, pokusavaju svoje bezanje i skrivanje da predstave kao igru. Kamcatka je puna aluzija i humora, a glave romana naslovljene su skolskim casovima, od prvog do petog: Biologija, Geografija, Jezik, Astronomija i Istorija.

 

Marselo Figeras je ro?en 1962. u Buenos Ajresu, a zivi u Barseloni. Koscenarista je filma Spaljeni novac koji je dobio filmsku nagradu Goja, a Los Anđeles Tajms ga je proglasio jednim od deset najboljih filmova u 2002. Figeras je napisao i scenario za film Kamcatka koji je nagrđivan u Havani, Vankuveru, Kartageni..., a bio je argentinski kandidat za Oskara 2002. 


Romani: Mali peronista, Vremenski spijun, Kamcatka, Bitka za zagrejavanje, Akvarijum, Godina koju sam proveo u opasnosti, Gus Veler razbija sablon (knjiga za decu).

 

U saradnji s redakcijom Filmskog programa DKSG

ULAZ SLOBODAN

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..