kleindienst726_apaSledeći umetnik koji će posetiti Beograd u okviru umetničke rezidencije KC GRADa je Jozef Klajndinst (Josef Kleindienst), austrijski pisac mlađe generacije. Jozef je rođen 1972. u Filahu (Villach) u Koruškoj. Živi i radi u Beču. Studirao je filozofiju, teatrologiju, špansku i nemačku filologiju na univerzitetima u Amsterdamu i Beču. Piše prozu, dramske tekstove i scenarije.



Njegova dela uključena su u antologije i objavljivana u književnim časopisima. Njegovu poslednju knjigu pod nazivom -u nezvaničnom prevodu-  “Tog dana kada sam poljubio frizerku, mnoge su ptice umrle” (original naslova na nemačkom jeziku: “An dem Tag, als ich meine Friseuse küsste, sind viele Vögel gestorben”), objavio je 2010. Zondercal (Sonderzahl Verlag) – izdavač iz Beča koji je stekao epitete “kritički” i “alternativni”. 2011. Jozef Klajndinst je nominovan za prestižnu Bahman nagradu (Bachmannpreis). Za vreme boravka u Beogradu, u toku prve tri nedelje septembra, Jozef će raditi na seriji minijatura, u formi novinske kolumne ili bloga, koje će ilustrovati njegove utiske iz Beograda na jedan neformalan, lični način. Ove će minijature biti objavljivane svakodnevno na web stranici KC GRADa, a povremeno i u dnevnim beogradskim novinama.

KC GRAD će upriličiti javno čitanje i intervjue sa Jozefom, kako bi ovog umetnika predstavili domaćoj publici.

 

 

Poziv za volontere
Kc Grad objavljuje poziv za volontiranje u okviru AIR / artist in residence programa Inspiration Belgrade. Posle švedskog umetnika Jakoba Dalgrena, Kc Grad ce ugostiti u periodu od 1. do 20. septembra austrijskog pisca mladje generacije Jozefa Klajndinsta. Poziv je otvoren za sve zainteresovane a posebno one koji se bave menadžmentom u kulturi, novinarstvom ili književnošću.


Prijave koje sadrže kratak CV slati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. & www.gradbeograd.eu

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..