TaoIzdavačka kuća Booka organizovala je onlajn akciju “Proleće je, a ja čitam u Srbiji” kako bi probudila čitalačku publiku “zapalu u zimski san i omađijanu predizbornim kampanjama”. Takođe, ideja je i da se čitaocima sugeriše korišćenje internet prodaje knjiga.
Među naslovima na popustu je “Samoubistvo nevinost”, prvenac dobitnika Pulicerove nagrade Džefrija Judžinidisa, delo prema kojem je Sofija Kopola snimila svoj prvi film.

“Iiiii iii iiii” je satirično delo mladog američkog hipstera Tao Lina, a knjiga “Komplikovana dobrota” autorke Mirijam Tevs provela je više od godinu dana na kanadskoj bestseler listi, donela joj prestižnu Governor General's nagradu i našla se u užem izboru za Gilerovu nagradu.

Uz popust je moguće nabaviit i “Paranoju u Podgorici” crnogorskog pisca Balše Brkovića, knjigu koja je izazvala veliku pažnju javnosti u Crnoj Gori, a a prodata u više od 10.000 primeraka.

Izdavačka kuća Booka osnovana je 2009. godine u Beogradu sa idejom promovisanja kvalitetne savremene književnosti. Do sada je objavila knjige autora kao što su: Frederik Begbede, Rju Murakami, Džefri Judžinidis, Miranda Džulaj, Mirijam Tevs, Andžej Stasjuk i drugi.

Do kraja godine u planu su dela Patrika Makejba, Džonatana Letema, Dejva Egersa i još nekoliko vrhunskih savremenih autora.

Osim što su na akciji, knjige koje se poruče preko sajta booka.in stižu do kupca uz besplatnu dostavu.
<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..