izmedju-srpa-i-cekica-plakaČetvrtak, 22. decembar 2011. u 19:00
DOB//Klub





Politička represija u Srbiji 1953-1985.
+ Projekcija dokumentarnog filma ”Otkopavanje istine”

Govore: Lazar Stojanović, filmski reditelj i publicista, dr Milan Mladenović, filozof i pesnik,  Dragomir Olujić, politikolog, filozof i novinar, Zorica Marinković, dr Srđan Cvetković, autor knjige. Moderator: Dušanka Petrović, Radio Beograd 2.

Knjiga IZMEĐU SRPA I ČEKICA 2 je plod decenijskog istraživanja autora u okolnostima koje nisu dozvoljavale slobode zadiranja u listove koje je ispisala istorija tog vremena.

Na skoro sedamsto stranica bogatog sadržaja o političkim suđenjima, disidentstvu u komunističkoj Srbiji, progonu unutrašnjeg neprijatelja i ulozi tajnih službi, Đilasu i Mihajlovu, kidnapovanju Vlade Dapčevića i stradanju Jovana Barovića, procesu studentskoj levici, suđenju šestorici, Vojislavu Šešelju i mnogim drugim učesnicima dešavanja, autor smelo i sa puno detalja beleži vreme surovog obračuna sa neistomišljenicima komunističkog režima. Knjiga je opsežna i jedinstvena naučna studija o ovom periodu u Jugoslaviji i Srbiji, ali i svojevrsan vremeplov ozbiljnih, do sada poznatih i manje poznatih dešavanja koja se može čitati i kao dopunska školska literatura.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..