U Galeriji Zaprokula, u sredu 17. jula 2024. godine u 13 časova u ulici Rige od Fere 4 u Beogradu, biće održana svečana dodela prestižne književne nagrade „Novica Tadić" za mlade pesnike. Sedmu godinu zaredom dodeljujemo ovu književnu nagradu, koja nosi ime velikana srpske poezije Novice Tadića. Nagradu smo osnovali sa namerom da afirmiše nove glasove u srpskoj poeziji, čime je jedinstvena u našoj kulturi i stoga se tradicionalno dodeljuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije.

Ime laureata, koji je po odluci komisije ove značajne nagrade u srpskoj poeziji, književnosti i kulturi, poneo prestižnu titulu za 2024. godinu svečano ćemo saopštiti na dan dodele. Komisija književne nagrade radila je u sastavu: Srba Ignjatović, Mirko Demić, Žarko Milenković, Želidrag Nikčević i Vesna Trijić. Komisija je razmatrala ukupno  30 rukopisa  autora do 35 godina starosti, iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i rasejanja.

Nagrađeni autor će dobiti diplomu i plaketu s likom Novice Tadića i novčani iznos od 100.000 dinara, a u ediciji „Prisustva", u izdanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, biće objavljen nagrađeni rukopis. Dodeli će tradicionalno prisustvovati i gospođa Zorica Tadić, supruga preminulog pesnika u čiju čast se nagrada dodeljuje.


<<  Oktobar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..