Promocija knjige „Buntovnice s razlogom“ biće održana u četvrtak, 13. juna od 19 časova u Svečanoj sali Instituta Servantes u Beogradu. Iza zanimljivog naslova ovog izdanja krije se niz pripovedaka najboljih savremenih hispanoameričkih književnica. Izbor su načinili i pripovetke preveli dr Ksenija Bilbija, profesorka hispanske književnosti na Univerzitetu Viskonsin u Medisonu, SAD i Branko Anđić, beogradski pisac i prevodilac. Njih dvoje predstaviće ovo izdanje nastalo kao plod zajedničkog akademskog istraživanja. „Ako vas je prodrmao hispanoamerički bum (Borhes, Kortasar, Fuentes, Vargas Llosa, Garsija Markes, itd.) posle pola veka to će opet učiniti hispanoamerički beng (Šveblin, Enrikes, Netel, Portela, Oheda, Kolansi…)!

To su spisateljice XXI veka, ikonoklastične buntovnice koje pomeraju granice novog pisma“, navode Bilbija i Anđić.

Pored njih, na promociji knjige govoriće i Mina Kebin, izvršna urednica izdavačke kuće Laguna, koja je objavila pomenuto delo. Razgovor će moderirati dr Bojana Kovačević-Petrović, profesorka hispanistike na Filozofskom univerzitetu u Novom Sadu.

Promociju organizuje Ambasada Argentine u Srbiji, u saradnji sa Institutom Servantes u Beogradu. Ulaz je slobodan, do popunjavanja mesta. Razgovor će biti vođen na srpskom jeziku, sa simultanim prevodom na španski.

Foto Srđan Plavšić (Promo)

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..