U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, iz sveta stiže jedna dobra vest. Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji i Irskoj, o kome piše Gardijan, pokazuje da je tokom 2021. i 2022. godine najmlađa publika 24% više pažnje posvetila knjigama nego prethodnih godina. Ovakvi podaci za Srbiju nisu dostupni, ali činjenica je da broj dečjih izdanja domaćih i stranih autora raste. Pored toga, opšte je poznato da praznični paketići ispod jelke u Srbiji nisu potpuni ukoliko u njima nema bar jedne knjige. Vulkančić se zato, kao i svake godine, potrudio da tokom decembra pripremi izdanja koja najmlađi najviše vole, a koja će im pored novih saznanja doneti i mnogo zabave.

Knjiga u kojoj će uživati čitava porodica svakako je enciklopedija Larousse: 500 pitanja i odgovora. Ovo jedinstveno izdanje prepuno divnih ilustracija sadrži mnoštvo informacija koje privlače i pažnju odraslih. Koliko je teška Zemlja? Ko je izmislio prvo pismo? Da li je jezik mišić?

Više od 500 maštovitih pitanja u ovoj enciklopediji podeljeno je u deset tematskih celina, što omogućava da istraživanje počne od onih koja su trenutno u fokusu interesovanja.

U ponudi edukativnih i interaktivnih izdanja Vulkančića, koja će probuditi radoznalost i kreativnost, nalazi se i Napravi 3D Sunčev sistem, fantastično štivo za najmlađe ljubitelje svemira, ali i one koji obožavaju slagalice. Ova izuzetna knjiga daje mogućnost mališanima da naprave fenomenalan 3D model Sunčevog sistema, sa planetama, kometama i asteroidima koji se okreću oko Sunca. Knjigu prati i obilje informacija o tome šta su Sunčev sistem, pojas asteroida, komete, koja je planeta najmanja, a koja najudaljenija od Sunca – koje deca i roditelji otkrivaju dok sastavljaju model.

U prazničnom paketiću svoje mesto sasvim sigurno zaslužuje neodoljivi komplet Sastavi jednoroga, koji sadrži 32 strane i više od 20 delova makete, kao i uputstvo za sklapanje jednoroga. Dok mališani čitaju gde žive jednorozi, kako su nastali i kako da ih pronađu uz pomoć jedinstvenog vodiča, istovremeno će sastaviti i maketu jednoroga visokog 30 centimetara. Posebnu vrednost ovoj knjizi daju izvanredne ilustracije i maštovite priče.

U raznovrsnoj ponudi Vulkančića našla se i specijalna slikovnica Za zdrave zube bez muke – četkicu u ruke, koja je objavljena u saradnji sa švedskom firmom Te-Pe. Ova slikovnica, koju je napisala Branka Josipović Krivokuća, urednica dečjih izdanja Vulkan izdavaštva, na maštovit i originalan način – kroz rešavanje problema zubobolje – pojašnjava mališanima uzrasta od tri do pet godina značaj higijene zuba. Marko je, uz pomoć svoje prijateljice Ive, pokušao sve da zubobolja prođe, jeo je sve – od pite do čokolade – jedino mu nije palo na pamet da redovno pere zube.

Uoči novogodišnjih praznika na sajtu vulkancic.rs, kao i u knjižarama Vulkan širom Srbije, očekuju vas i specijalne ponude kojima su obuhvaćena odabrana dečja izdanja.

Od 8. do 29. decembra, kupovinom dve knjige sa spiska odabranih naslova jeftiniju dobijate za jedan dinar, a na sajtu vulkancic.rs cene pojedinih naslova snižene su čak 35%, uz besplatnu dostavu na teritoriji cele Srbije!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..