U subotu, 28. oktobra, posetioce 66. Sajma knjiga u Beogradu očekuje još mnogo iznenađenja na štandu Vulkan izdavaštva. Ljubitelji pisane reči imaće priliku da se upoznaju sa sjajnim domaćim, ali i stranim piscima, čija su dela stekla svetsku popularnost i zauzela mesto na listi najprodavanijih naslova na svetskim top-listama. Italijanski pisac Jakopo de Mikelis predstaviće se čitalačkoj publici u Srbiji od 16.30 svojim monumentalnim romanom Stanica, koji se čita bez trena predaha. Mešajući žanrove sa vrtoglavom velikodušnošću inventivnosti i krećući se sa apsolutnom lakoćom, De Mikelis nas u svom debitantskom delu izvodi na svečanu i zagonetnu pozornicu čuvene Glavne železničke stanice u Milanu koja skriva pregršt tajni.

Od 17 sati, knjigu Najlepša ljubavna pisma svetskih pisaca potpisivaće književna istoričarka i književnica dr Žaneta Đukić Perišić. Ivo Andrić, Isidora Sekulić, Fjodor Dostojevski, Marina Cvetajeva, Lav Tolstoj, Džejms Džojs, Virdžinija Vulf, Franc Kafka, Pol Elijar samo su neki od onih čija se pisma mogu pronaći u ovoj knjizi.

Ta pisma su potpuno autentična – pronađena su posle smrti svih ovih velikana i sačuvana su do danas.

Kristel Petikolen, terapeutkinja i stručna savetnica koja se gotovo trideset godina bavi psihološkim problemima ljudi i nudi napredne alate za pomoć u razvoju osobnog potencijala i poboljšanja komunikacije, takođe će podeliti svoja iskustva sa čitaocima na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Autorka bestselera Razmišljam previše i Moje dete razmišlja previše potpisivaće svoje knjige i družiti se sa posetiocima Sajma od 18 sati, kada će predstaviti i svoj najnoviji bestseler Razmišljam bolje.

Aleksandar Miletić, koji je priredio nedovršenu autobiografiju Dušana Ivkovića, potpisivaće knjigu Moj krst, moja priča od 19 sati. Vrativši se u detinjstvo, Ivković je ispričao priču o svom odrastanju, porodici i svemu onome što je obeležilo najranije godine njegovog života. U prvom delu knjige saznaćete kako je izgledao njegov životni i košarkaški put. U drugom delu knjige, njegova porodica i njegovi prijatelji su rečima ispunili tišinu koja ostaje posle svakog odlaska.

Posetite nas na sajtu vulkani.rs, u knjižarama Vulkan širom Srbije ili na štandovima Beogradskog sajma, gde vas očekuju najnovija izdanja Vulkan izdavaštva po promotivnim sajamskim cenama.

Dobro došli!

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..