Prva istorija Meksika na srpskom jeziku objavljena je u izdanju Akademske knjige koju je sa španskog jezika preveo tim prevodilaca: Bojana Kovačević Petrović, Dalibor Soldatić, Ljubica Trošić, Anđela Gašić, Ilija Stevanovski, Anđela Delić, Tijana Čupić i Tamara Nikolić. Kroz 16 poglavlja ove izuzetne knjige, grupa istaknutih istoričara na više od 800 stranica bogato ilustrovane Nove opšte istorije Meksika predstavlja političku, društvenu i kulturnu istoriju ove zemlje.

Nova opšta istorija Meksika nudi sveobuhvatan pregled povesti te latinoameričke zemlje od njenih najstarijih stanovnika do danas. Dvadeset četiri stručnjaka tumači istoriju Meksika u 16 poglavlja, vodeći čitaoca kroz klasično i postklasično doba, godine osvajanja, ekspanzije i autonomije, period Nove Španije, proces sticanja nezavisnosti, novi poredak uspostavljen u XIX veku, epohu vladavine Porfirija Dijasa, Meksičku revoluciju, stvaranje nove države, modernizaciju Meksika i put od autoritarnog režima ka demokratiji u XXI veku.

Prva istorija Meksika ikada objavljena na srpskom jeziku pisana je učenim, a prijemčivim stilom i predstavlja dragoceno štivo kako za stručnjake iz istorije i srodnih oblasti, tako i za svakog zainteresovanog čitaoca koji će u njoj pronaći obilje podataka iz povesti jedne od najzanimljivijih zemalja na planeti.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..