U petak, 3. decembra, u 19 časova u KROKODILovom Centru, održaće se promocija knjige poznate argentinske spisateljice Arijane Harviks “Crkni ljubavi” održaće se u petak, 3. decembar, 19 časova u KROKODILovom Centru. Argentinska književnica, scenaristkinja i dramaturškinja Arijana Harviks uključiće se putem platforme Zoom i predstaviti svoj prvi roman Crkni ljubavi objavljen u izdanju Booke. Razovor će se voditi na španskom jeziku, simultani prevod je obezbeđen. U razgovoru u KROKODILovom Centru će učestvovati Silvija Monros. Razgovor vodi Vladimir Arsenijević.

Snimak događaja biće dostupan na YouTube kanalu @KrokodilEngagingWord
Prijave se vrše putem email adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Arijana Harviks rođena je u Buenos Ajresu 1977. godine. Završila je studije filmskog scenarija, dramaturgije, izvođačkih umetnosti i komparativne književnosti. Objavila je romane Crkni, ljubavi (2012), La débil mental (2014), Precoz (2015), Degenerado (2019). Njena dela su adaptirana za film i pozorište, a Harviks se smatra jednim od najradikalnijih glasova nove argentinske proze.Roman Crkni, ljubavi dobio je Nagradu za knjigu godine koju dodeljuje argentinski list La Nación; englesko izdanje (Die, My Love) nominovano je za priznanja „Republic of Conciousness“ i „Man Booker International“ 2018, a nemačko izdanje (Stirb doch, Liebling) za „Internationaler Literaturpreis“ 2019. Roman je preveden na više od dvadeset jezika.

Događaj se realizuje u okviru programa Argentina in Residence. Projekat je podržala Ambasada Republike Argentine u Beogradu.

Detalje celokupnog programa možete pronaći ovde.

Broj posetilaca je ograničen. Nošenje maski u prostoru je obavezno.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..