Posle par decenija ćutanja, Beograd je progovorio. Kako dolikuje – iz centra, sa Vračara, iz Krunske, bivše Proleterskih brigada, bivše Krunske i, kako dolikuje, iz pera (OK, tastature) šamanke beogradskog stila, Ane Rodić. Sada i ovde. Večni sveti grad i njegova duhovna vertikala postoje i postojaće, ma kakvi prevrati, okupacije i bombardovanja pokušali da ga zatrpaju. Ti pokušaji koji presecaju vertikalu čine krst na kome je kruna, po kojoj se zove jedna ulica koja vodi od dvora ka Kalenićevoj pijaci. Promocija je održana u klubu Dim. Knjiga je objavljena u okviru edicije SWITCH izdavačke kuće Rende.

Ana Rodić je široj publici poznata kao scenaristkinja serije Lisice, a po njenoj priči i scenariju je snimljen film Vetar rediteljke Tamare Drakulić, koji je nagrađen specijalnom nagradom žirija FEST-a 2017. godine. Ovo je njena šesta knjiga.

Roman prati priču o Dari, koja nakon otkaza u firmi odlučuje da napravi samoodrživi ranč, ali nema ni novac, ni plac, ni znanje da ovaj plan ostvari.

Jasmina Tešanović o je knjizi rekla: „Branislav Nušić u visokim potpeticama, to je Ana Rodić, danas u Srbiji.“  


<<  Januar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne