Izdavačka kuća Arete je ove nedelje objavila knjigu „Prorok”, Halila Džubrana. Arete vam predstavlja jednu od najvoljenijih knjiga 20. veka, „Proroka“ Halila Džubrana u novom prevodu na srpski jezik. Zato što se direktno obraća ljudskom razumu i duhovnosti, ova knjiga postala je omiljena mnogim ljudima širom sveta i njeni stihovi postali su deo njihovih najbitnijih životnih trenutaka. Nudeći nam odgovore na neka od najznačajnijih životnih pitanja, ona nas sa velikom nežnošću podseća na univerzalne istine koje srcem već znamo.

Dvadeset i šest pesama u prozi kroz koje Almustafa prenosi svoju mudrost na građane Orfalisa predstavljaju uputstva za život kojih svaki čovek treba da se pridržava kako bi postigao jedinstvo sa sobom i svetom.

Zašto nam je Prorok toliko blizak?

Propovedi koje Almustafa daruje narodu Orfalisa predstavljaju poetska uputstva za postizanje jedinstva sa sobom i svetom. Zaobilazeći religijske dogme, one se direktno obraćaju univerzalnoj ljudskoj duhovnosti. Zato Proroka čitamo s pažnjom i zanosom, gladni svake nove reči, i dok to činimo, i sami postajemo građani Orfalisa.

<<  Januar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne