Resize_of_shlitz-logoStrip radionica Šlic je otvorena, javna i interaktivna radionica čiji je cilj promovisanje alternativnog i eksperimentalnog stripa. Strategija radionice je afirmisanje mladih strip autora kroz realizaciju radova različitih senzibiliteta stripovskog izražavanja i razvoj već započetih individualnih, vrlo upečatljivih likovnih poetika.
Selekcijom radova autora iz polugodišnje aktivnosti Radionice formira se korpus najuspelijih stripova koji nadalje čine osnovu promotivne, izlagačke i izdavačke delatnosti Radionice.
Pored već postojećeg almanaha i strip časopisa Šlic koji tromesečno donose pomenuti izbor radova domaćih autora i već afirmisanih autora iz inostranstava, Radionica objavljuje i niz tematsko profilisanih fanzina i autorskih fanzina, kaiševa i namenski profilisanih publikacija stripa kratkih formi.
Pored godišnjih i promotivnih izložbi u Beogradu i gradovima Srbije, Radionica organizuje video prezentacije, promocije i multimedijalne koncepte sa domaćim i inostranim umetnicima.

Petkom u SKC-u / Happy Gallery, 19.00 – 21.00 h

<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..