U sredu, 2. novembra, u 19 sati, u Atrijumu Narodne bibliotke Srbije, održava se program „Književnost i teorije zavere“, povodom objavljene zbirke priča Memo prof. dr Divne Vuksanović.  Razgovaraju: dr Katarina Petrović, psihijatar, prof. dr Milentije Đorđević, glavni i odgovorni urednik Agencije Serbika, prof. dr Dragan Ćalović, teoretičar umetnosti, i autorka.  Knjiga Memo je konceptualno zamišljena kao kritika savremenog doba, njegovih mračnih tajni i opsena.

Ona problematizuje čitav današnji svet kulture i medija. Reč je o filozofskoj prozi koja se načelno bavi teorijama zavere: svetom represije, terora, organizovanog kriminala, obaveštajnih službi, internet-prevara, pogubljenja turista i turistkinja, kao i individualnog posrnuća. Memo su isečci sećanja, izmenljivi kaleidoskopski staklici koji čine nestabilnu sliku sveta i odbleske svesti. Memo je praznina koja usisava...
 
Prof. dr Divna Vuksanović predaje Estetiku, Teoriju kulture i Filozofiju medija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Do sada je objavila četiri naučne studije, deset knjiga iz oblasti književnosti i autorka je dva radio-dramska ostvarenja.

Dobro došli!

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..