Kako izgledaju laž, prevara, falsifikovanje istorije, u romanima ili na filmu, a kako falsifikatori i falsifikati na tržištu dela likovnih umetnosti, šta je to politička kultura i zašto se može ponekad porediti sa kulturom zaborava, da li je naracija, kao glavni pokretač književnosti, na izdisaju, saznaćete između ostalog na predstavljanju novih brojeva časopisa Kultura Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.  Predstavljanje Kulture broj 149 i 150: KRIZA NARACIJE i LAŽ U UMETNOSTI I KULTURI održaće se u četvrtak, 3. novembra u 12 sati u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka.

Na promociji će govoriti:  Prof. dr Vladislava Gordić Petković, urednica teme Kriza naracije u 149. broju i urednica teme Laž u umetnosti i kulturi u 150. broju, Marina Lukić Cvetić, odgovorna urednica časopisa Kultura i v. d. direktora Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka
 
Kultura u novim brojevima donosi i pregled niza istraživanja: kako je izgledalo sučeljavanje srpskih i ruskih kulturno-umetničkih praksi na operskoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u periodu između dva rata, zašto je umrežavanje aktera neophodan faktor razvoja kulturnog turizma u Srbiji, koji su društveni aspekti horor žanra u jugoslovenskom filmu itd. Tu je i zanimljivo istraživanje o elektronskim knjigama, kao i o medijskom spektaklu u uslovima društvene krize.

Kultura je časopis za teoriju i sociologiju kulture i kulturnu politiku. Informacije o godišnjoj pretplati možete dobiti od sekretara časopisa Peđe Pivljanina putem telefona 011 2187 637 ili imejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..