LavMiTender

U petak, 24. juna, u KC Gradu od 19 časova počinje program povodom pet godina od osnivanja izdavačke kuće Kornet. Program počinje promocijom knjige “Lav mi tender” Borivoja Petkovića u gornjoj sali. Učestvuju Pavle Ćosić i autor.

U istoj sali biće izloženi radovi strip-radionice Šlic na temu Čitanje.

 

Od 20.30 časova u donjoj sali počinje koncert u kojem učestvuju Duo trojica (Zaječar), Horkestar (Beograd), Krš (Beograd) i Radost! (Zagreb).


Tokom čitave manifestacije u organizaciji Strip-Motion grupe biće otvorena radionica “Bezlične karte” (realizacija: Bojana Petković, Ksenija Bogetić, Milena Janošević) o čijoj ćete sadržini imati prilike da se uverite na licu mesta jer ćete svakako doći da uveličate ovaj spektakl, a i red je da vas malo iznenadimo.


Ukratko o romanu “Lav mi tender”:
Dejan Mazga i Neša Elvis najbolji su drugari od početka do kraja. Odanost prijateljstvu ovih beogradskih junaka preskače sve prepreke i probleme, kao što su psihološke krize, žene, deca, ratovi, decina deca, pa i mnogo gore i zamršenije muke koje je teško i izmaštati. Borivoje Petković, majstor jednostavne urbane priče u kojoj su junaci obični ljudi, u svom drugom romanu tu jednostavnost dovodi do nivoa zastrašujuće ozbiljnosti. Posle romana „Kupanja moga oca“ (Rende, 2009), Petković ide korak dalje i obznanjuje nam da razlika između suza radosnica i onih običnih faktički ne postoji.

<<  Februar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 

Putopisi, Intervjui..