Izdavačka kuća Booka iz Beograda upravo je objavila „Gole kosti“, kultnu zbirku priča „kralja horora“ Stivena Kinga. Po mnogim pričama iz kolekcije snimljeni su filmovi od kojih je najpoznatiji „Izmaglica“ u režiji Frenka Darabonta („Bekstvo iz Šošenka“, „Zelena milja“). Ukupno 22 priče na čak 567 strana ove monumentalne kolekcije u prevodu Gorana Skrobonje konačno su dostupne našim čitaocima.

Supermarket postaje poslednje uporište čovečanstva pred nečastivim silama uništenja…
Odlazak na tavan pretvara se u putovanje do pakla…
Žena za volanom pronalazi zastrašujuću prečicu do raja…
Idilično jezero krije neslućeno zlo u svom bezdanu…
Pusto ostrvo postaje poprište najgroznije borbe za opstanak koju je svet ikada video...

U ovoj briljantnoj zbirci Stiven King vodi čitaoce stazama koje je samo on mogao da izmisli….

Kritika:

„Predivno užasno... Ne okrećite leđa ovoj knjizi.“ - New York Times Book Review

„Stiven King u svom najboljem izdanju.“ - Denver Post

„Neobuzdano maštovito, razgaljujuće dijabolično... King se još jednom pokazao kao vrstan pripovedač.“ - Associated Press

„Izvanredno, genijalno… Darovitost Stivena Kinga ovde je na vrhuncu.“ - New York Daily News

Stiven Edvin King (rođen 21. septembra 1947.) američki je pisac savremenog horora, natprirodne proze, saspensa, naučne fantastike. Knjige su mu prodate u više od 350 miliona primeraka, a po mnogima od njih snimljeni su filmovi, mini-serije, TV serije i napravljeni stripovi. King je objavio više od pedesetromana, među kojima i sedam pod pseudonimom Ričard Bahman, i šest knjiga publicistike. Napisao je bezmalo dvesta pripovedaka, a većina ih je sabrana u zbirkama. Radnja mnogih od tih priča smeštena je u njegovu rodnu državu Mejn.

King je dobitnik nagrada Bram Stoker, World Fantasy i British Fantasy Society. Godine 2003, National Book Foundation dodelila mu je Medalju za izuzetan doprinos američkoj književnosti. Dobitnik je i nagrade za ukupan doprinos književnosti, poput Nagrade za životno delo World Fantasy (2004), Nagrade za životno delo Udruženja kanadskih knjižara (2007), i Nagrade Veliki majstor od društva Mystery Writers of America (2007).

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..