27. avgusta 2015. u četvrtak u 19 časova, je Predstavljanje Zbirke poezije „Kandelabri“ Lare Dorin u Kući Đure Jakšića. U programu učestvuju: dr Milutin Đuričković- Književni kritičar, pesnik i prozni pisac Nenad Stanković- Kantautor duhovne muzike - Moderator večeri Snežana Stanković.

 

Lara Dorin( 1977) pesnik i prozni pisac iz Obrenovca po obrazovanju je vaspitač specijalista. Njena prva zbirka kratkih priča „Po snegu tiho pada sneg“, objavljena je 2011. godine u izdanju Književne Omladine Srbije i nagrađena poveljom Zlatni Pegaz, kao najbolje izdanje zbirke kratkih priča 2011.godine. 2013.godine je objavila zbirku poezije „ Čuješ li me Bože“, u izdanju Književne Omladine Srbije koju je otkupila biblioteka manastira Hilandar. 2015.godine je objavila zbirku poezije „Kandelabri“, u izdanju izdavačke kuće „Prometej“(Novi Sad). Zastupljena je u književnim časopisima i zbornicima.

 

Poezija Lare Dorin je poezija lucidnih apoteoza i lamenta, ali i nova objava jedne poezije koja ima ambiciju da probudi i proširi vidike savremenog sveta, da u čovekovom biću otkrije novu mogućnost postojanja, da objavi kompleksniju slobodu, da pokaže da je pesma izraz čovekovog neprebola, kako bi to Lara Dorin lucidno rekla u pesmi Ako odem. Njen pesnički jezik je razgranat i izražajan, umerenih ali ekspresivnih misli i emocija. (Zoran Bognar)

 

NEDOSTAJEŠ

 

„Baš sad u ovom trenutku,

dok pada noć ili sviće dan,

dok kazaljke na satu negde stoje,

nešto kuca i pomera se,

nedostaješ...

I ne znam kako

kad te u trenutak prizovem,

da primaknem zavese

i zaustavim vreme...“ (Lara Dorin)

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..