U petak, 21. avgusta, u 19.00, u okviru četvrtog ciklusa Večeri na Kosančiću nastupa književnik Filip David, koji će govoriti o raznim temama: plemenitosti, spasenju, ljudima bez savesti, poreklu zla...Jedan od osnivača Nezavisnih pisaca, osnivač Beogradskog kruga (1990), kao i Foruma pisaca. Objavio je tri knjige pripovedaka: Bunar u tamnoj šumi, Zapisi o stvarnom i nestvarnom, Princ vatre, romane: Hodočasnici neba i zemlje, San o ljubavi i smrti i Kuća sećanja i zaborava; knjige eseja: Fragmenti iz mračnih vremena, Jesmo li čudovišta i Svetovi u haosu.

 

 

S Mirkom Kovačem objavio Knjigu pisama 1992-1995.


Kao dramaturg, koscenarista ili scenarista radio je na filmovima: Okupacija u 26 slika, Pad Italije, Ko to tamo peva, Bure baruta, Poseban tretman, Paviljon 6, San zimske noći, Optimisti…


Dobitnik je NIN-ove nagrade za 2014. godinu.


Večeri na Kosančiću pokrenute su 2012. godine u okviru akcije „Povratak knjige na Kosančićev venac“, koja je imala za cilj i da simbolički vrati knjigu, umetnost, publiku i pisce na mesto na kome je srpska i svetska kulturna baština uništena u bombardovanju 1941. godine.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..