Fondacija Hajnrih Bel i Udruženje Krokodil Vas pozivaju na razgovor IZMEĐU RAJA I ŠENGENSKE VIZE - Učestvuju: Anisur Rahman, pisac iz Bangladeša s političkim azilom u Švedskoj i Robert Kozma, koordinator programa Grupe 484. U utorak 14.07.2015. od 20 sati u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, Trg republike 5 ( jezik: engleski, uz obezbeđen prevod ).Teme razgovora su politički azil, pitanje migracija i globalne savremene mobilnosti uopšte.

 

Razgovor će voditi: Vladimir Arsenijević

 

Anisur Rahman je pisac iz Bangladeša, koji već nekoliko godina živi u Švedskoj. U tu zemlju stigao je na konferenciju 2008. godine, i tamo i ostao jer je dobio pretnje smrću zbog svojih sekularističkih stavova i kritike društva. Politički azil je dobio nakon dve godine. Aktivno učestvuje u društvenom i književnom životu kako Švedske, tako i Bangladeša.


Rahman (1978) je pesnik, dramski pisac, romanopisac, esejista, novinar, književni kritičar i prevodilac. Član je Švedskog udruženja pisaca i počasni član Švedskog PEN centra. Programski je urednik Švedskog književnog centra u Upsali (www.litteraturcentrum.se).

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..