Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, u Narodnoj biblioteci Srbije, biće organizovan niz programa i aktivnosti u slavu knjige i kulture čitanja. Tom prilikom, biće organizovane i brojne akcije, a prvih deset posetilaca programa Narodne biblioteke Srbije dobiće na poklon godišnje članarine. U 11.00, u atrijumu održava se edukativna i interaktivna radionica za decu predškolskog uzrasta pod naslovm „Priče iz šume“, što je istoimena edicija u izdanju čačanske Pčelice, 2014. Program će voditi Nikoleta Novak, urednica izdanja.


Tačno u podne, u amfiteatru, biće održan javni čas „Kod Hiperborejaca Miloša Crnjanskog“, koji će održati prof. dr. Milo Lompar. Ovu romanesknu, autobiografku, memoarsku, esejističku knjigu, „jedan haos uspomena, lutanja i putovanja“, u reprezentativnom dvotomnom izdanju objavila je izdavačka kuća Laguna sa kojom se zajednički realizuje ova aktivnost.


U 19.00, u amfiteatru održava se razgovor povodom Dnevnika Borislava Pekića u pet knjiga pod naslovom Život na ledu, u izdanju Službenog glasnika. U razgovoru će učestvovati Ljiljana Pekić, Vladimir Kecmanović i Srđan Vučinić. Nakon promocije publika će imati priliku da učestvuje u nagradnoj igri uz poklon-knjige Glasnikovih izdanja.


Na Svetski dan knjige i autorskih prava, akcijom Vrh piramide, Udruženje profesionalnih izdavača Srbije pokloniće svoja vredna izdanja čime se završava i dvomesečna izgradnja Piramide od knjiga započeta na Dan Narodne biblioteke Srbije, 28. februara. Prikupljene knjige biće poklonjene Matičnoj biblioteci Svetozar Marković u Zaječaru i Narodnoj biblioteci Radislav Nikčević u Jagodini.

 

U saradnji Narodne biblioteke Srbije i Udruženja izdavača i knjižara Srbije, u 105 knjižara u 23 grada širom zemlje biće odobreni popusti za sve građane sa članskom kartom biblioteka iz tekuće kalendarske godine. U akciju su uključene knjižare Vulkan, Delfi i Laguna, Zavod za udžbenike, Službeni glasnik, Evro Đunti, Mladinska knjiga, Stilos, Dereta, Dobra knjiga, Čarobna šuma i Kreativni centar.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..