U izdanju Izdavačke kuće „Prosveta“ izašla je iz štampe knjiga poezije Mirjane Stakić, pod nazivom „Carstvo ždralova“. To je autorkina četvrta zbirka poezije, od ukupno do sada 16 objavljenih knjiga. Mirjana Stakić je u „Carstvu ždralova“ sakupila 80 neobičnih pesama, svrstanih u 9 zanimljivih ciklusa. Kako u svojoj recenziji ističe dr Rade Vučićević, „sve njene pesme su skrojene po ukusu i meri, koja nema ničeg suvišnog, napadnog, nejasnog, neodređenog... „

 

„Iščitavanje poezije Mirjane Stakić čitalac doživljava kao prelistavanje intimnog dnevnika jedne nesvakidašnje, izuzetno pronicljive, obrazovane ličnosti, koja za sve što se u njenom okruženju događa ima svoj komentar, tumačenje, objašnjenje.... Njeni stihovi su divan spoj reči, muzike i misaonog značenja koje čitaocu ostavlja dovoljno prostora da slobodno doživljava vlastitu pesničku sliku, nezavisnu od vremena i prostora u kome se ta uzajamnost nastaje i stvara“, ističe Vučićević.

 

Pesme iz „Carstva ždralova“ su nastajale u svakodnevnom životu, u najobičnijim i najneobičnijim situacijama u životu pesnikinje. Knjiga u uzdanju naše kuće, čije je štampanje finansijski pomogla SO Čajetine, može se kupiti u knjižarama „Prosvete“, kao i preko naše internet prodavnice.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..