Povodom potpisanog Memoranduma o saradnji između Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Narodne biblioteke Srbije i Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, nacionalna biblioteka predstavila je sedam publikacija o Evropskoj uniji u okviru svoje zbirke „Digitalna Narodna biblioteka Srbije“.

 

Narodna biblioteka Srbije – ustanova kulture od nacionalnog značaja pruža informacije svim zainteresovanim čitaocima o svim mogućnostima i prednostima koje sa sobom donosi članstvo u Evropskoj uniji, o funkcionisanju EU i saradnji Srbije sa EU i njenim državama članicama. Biblioteke u Srbiji su ključni izvor kvalitetnih informacija o odnosima Srbije i EU, Evropskoj uniji i državama članica EU.


„Memorandum o razumevanju“ potpisan je 14. jula 2014. godine u Narodnoj biblioteci Srbije, a potpisali su ga Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasador Majkl Devenport i v.d. direktora Narodne biblioteke Srbije Svetlana Jančić.


Digitalna Narodna biblioteka Srbije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, izgrađena je u skladu sa principima otvorenog pristupa znanju i informacijama. Digitalizovana građa iz kolekcije publikacija o Evropskoj uniji nalazi se na internet adresi: ovde

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..