Ustanova kulture Parobrod (opština Stari Grad) i udruženje Hila pozivaju sve zainteresovane da se prijave za učešće u drugoj sezoni Radionice kreativnog pisanja i čitanja kratke priče. 17. septembra održaće se promocija dosadašnjeg rada radionice, na kojoj će učestvovati polaznici prvog kruga radionice Miljan Mikić, Dimitrije Bukvić, Vladimir Bulatović, Siniša Matijević, Kosta Dimitrijević i Maria Glišić, kao i voditelji radionice Srđan Srdić i Vladimir Arsenić.

 

Radionicu vode Srđan Srdić, najtalentovaniji pisac mlađe generacije, jedan od urednika časopisa Severni bunker i bivši programski direktor festivala Kikinda Short, i Vladimir Arsenić, književni kritičar, prevodilac i urednik časopisa Ulaznica.

 

Radionica traje od početka novembra 2014. do kraja juna 2015. Susreti se održavaju svake druge subote u UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a. Cena osmomesečnog kursa iznosi 20.000 dinara.

 

Kurs podrazumeva vežbe iz kreativnog čitanja i pisanja, kontakte s izdavačima i urednicima u zemlji i regionu, kao i objavljivanje najboljih radova u štampanoj brošuri i na internetu.

Nakon prve sezone Radionice, neke od nastalih priča su nagrađene na relevantnim lokalnim i regionalnim konkursima (Apatin, Zagreb). Prve knjige dvojice ovogodišnjih polaznika biće objavljene u narednim mesecima.

 

Svi zainteresovani mogu da pošalju svoj CV i motivaciono pismo na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 15.10.2014. godine. Minimalan broj polaznika je deset, a maksimalan trideset.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..