Leila Records and Books (Kralja Petra 41) Vas poziva na promociju knjige ZAJEČARSKA RAPSODIJA Zorana Aleksića u sredu, 08.10. u 19h. O knjizi Zaječarska rapsodija će pored autora govoriti Petar Janjatović i Peca Popović. Sa gostima razgovara Ivana Vesić, novinarka i voditeljka programa Radija 202.

 

Knjiga predstavlja istoriju Zaječara kroz urbanu muziku u periodu 1940 - 2010. Nagrađena je Poveljom "Zaječarska knjiga godine", a Zoran Aleksić je dobitnik "Godišnje nagrade grada Zaječara za 2014. godinu".

 

O knjizi recenzent Petar Janjatović kaže: "...A ova knjiga predstavlja zavičajnu istoriju u pravom smislu te reči. Aleksa je za ovo arheološko iskopavanje imao neophodno pogonsko gorivo, a to je strast. Zato je muzičkoj istoriji ovog grada pristupio na osoben i originalan način...Posebno je dragocen izbor fotografija koje su često rečitije od svega. Kada je počeo da radi na knjizi, siguran sam da Aleksa nije imao pojma u šta se upušta. Ali je izgurao. Uradio je veliki posao i tresnuo šamarčinu bahatom zaboravu."

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..