U ponedeljak, 21. jula, u prostorijama Fondacije Danilo Kiš (Park Ferenca Rajhla 12/a, Subotica), u okviru Festivala evropskog filma Palić biće otvorena izložba „MOnuMENTI – Promenljivo lice sećanja“ koju će pratiti tribina na temu “Uloga filma u procesu suočavanja s prošlošću”.

 

Na tribini koja počinje u 16h učestvuju reditelji Stevan Filipović (Šejtanov ratnik, Šišanje) i Ognjen Glavonić (Oktobar - omnuibus, Živan pravi pank festival), uz moderaciju Nataše Govedarice.

 

Organizator tribine je forumZFD.

 

Iz saopštenja organizatora: Zašto organizijemo tribinu? Iako se filmovi sa zapadnog Balkana, većinom koprodukcije postjugoslovenski zemalja, godinama bave temama suočavanja sa prošlošću, retki su filmski stvaraoci koji javno ističu da bi film trebalo gledati iz te perspektive. Tribina je prilika za predstavljenje novih projekata Stefana Filipovića i Ognjena Glavonića, ali i prostor za razgovor o društvenoj odgovornosti umetnika, događajima koji inspirišu, interesovanju publike za ‚teške‘ teme... Otvorena je za sve učesnike i goste Festivala evropskog filma Palić i Subotice.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..