Književno muzička promocija  romana ’’Raskovnik’’( Arhipelag, 2012) Borislava Čičovačkog, pripovedača, romansijera, soliste i kamernog muzičara, nagrađenog  nedavno književnim priznanjem Kočićevo pero, Zadužbine Petar Kočić iz Banja Luke, održaće se u ponedeljak, 19. maja 2014. od 18 časova u Kući Đure Jakšića.


’’Raskovnik’’ je uzbudljiva priča o susretu sa svetom od kraja osamdesetih, preko užasa  devedesetih, do naših dana, od Sombora, preko Novog Sada, do Beograda i Amsterdama. Prethodno objavljen u Holandiji, gde ga je i kritika i publika pozitivno prihvatila,  ’’Raskovnik’’ je knjiga koja  se tiče svih nas...


O ’’Raskovniku’’ osim autora, govoriće  Mladen Vesković, Gojko Božović i Katarina Lazić. Iz izuzetno sadržajne  književno-muzičke  biografije Čičovačkog  može se naglasiti da je višestruki dobitnik stipendije Holandskog kniževnog fonda i stipendije Fonda za kulturu Amsterdama. Da je kao solista, kamerni muzičar, muzikolog, esejista i pisac nastupao širom Evrope. Da je jedan od osnivača Fondacije Barka iz Amsterdama, koja ima za cilj predstavljanje srpske kulture van granica Srbije.


Muzički deo večeri  biće posvećen  kompozicijama Bele Bartoka i Isidore Žebeljan, koje će Borislav  Čičovački izvoditi na oboi  a  Aleksandar Stefanović, na harmonici.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..