Ustanova kulture “Vuk Stefanović Karadžić” u saradnji sa trupom “Una Saga Serbika” 03.04.2016. predstavlja vam jedinstveni scenski spektakl “Banović Strahinja”, epsku igru inspirisanu jednom od najlepših epskih narodnih pesama, o čovekovoj slobodi i dostojanstvu, ljubavi, praštanju i velikom junaštvu. Prisetite se priče o netipičnom srpskom heroju Banović Strahinji, vanvremenskom junaku i čoveku koji je spreman da razume, ali i da – što je u ovim prostorima oduvek bila retkost – prašta.

 

A praštanje zahteva mnogo više čovečnosti i snage nego osveta.


Predstava „Banović Strahinja“ ne crpi građu iz istorije nego iz narodne pesme, tražeći u njoj savremeni smisao i značaj. Predstava želi da ponovo vrednuje pojmove dobra i zla i polemiše sa moralnim smislom tradicije.


U glavnim ulogama nastupaju solisti, prvaci baleta Narodnog pozorišta: MARTIN GREJNDŽER, MILAN RUS, JOVANA MIROSAVLJEVIĆ, NINA BULAJIĆ i UNA STEPANOVIĆ.


Originalnu muziku potpisuje Ivan Ilić (kompozitor, aranžer, dirigent Big Benda RTS-a), u koreografiji Svetozara Krstića, Nebojše Gromilića, Ane Krstić i Elene Gromilić (Una Saga Serbika). Autor scenografije je Milan Miladinović, a kostima Mina Miladinović.


Pridužite nam se 2. aprila na pretpremijeri i 3. aprila na premijeri, oba izvođenja su na sceni ,,Aleksandar Popović” UK Vuk sa početkom u 20 časova.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..