zapataPosle velikog uspeha na lokaciji nedaleko od Vukovog spomenika, restoran koji nosi ime slavnog revolucionara i koji je proslavio meksičku kuhinju kod nas, nedavno je stigao i u strogi centar grada.



Lep enterijer, autentični drveni stolovi, atraktivne zemljane posude i tanjiri, fascinantan izbor tekile i pun lokal gurmana koji su jedva dočekali otvaranje novog Zapate, već u startu stvaraju dobru atmosferu i utisak neophodan za uživanje u šmeku latino specijaliteta. Meni sadrži oko 90 odsto stavki menija iz matičnog restorana, ali je ovde akcenat na nešto laganijim jelima. Novitet su doručak, nekoliko jela s ribom, kao i tapasi koje možete uklopiti u ukusno predjelo.


Uradili smo upravo to, pa smo posle odličnog potaža od blendiranog povrća, efektno poentiranog dodatkom pasulja, sastavili lepo predjelo od mozzarela štapića, taquitos štapića s piletinom, kao i pohovanih prstenova s lukom i paprikom.
Među glavnim jelima izbor je Chimichangu de Pollo, sočne komade grilovane marinirane piletine s povrćem u tortilji, prelivene pikantnim i chedar sosom, koje bi s prilogom od meksičkog pasulja u ovoj ogromnoj porciji teško savladala i dva poprilično gladna muchachosa. Drugo glavno jelo, Carne Asada a la Tampiquena, takođe je servirano u pozamašnoj porciji, od ukusne grilovane junetine u prilično ljutom sosu sa izuzetno bogatim prilozima u vidu blage guacamole i zapata salse, iceberg salate, tri tortilje punjene kačkavaljem i neizbežnog meksičkog pasulja.


Teško da će vam ovde ostati mesta za desert, ali izbor poslastica Home made Company i čokoladni kolač s jagodama i Home roche s likerom od kafe, mogu svakako biti povod za posebnu posetu.


Cene su, kako smo već navikli u Zapati, veoma pristupačne (izuzev nešto skupljih slatkiša), osoblje je ljubazno, ali se tek uigrava, a posebno treba istaći da svako jelo možete birati u opciji ljuto/neljuto. Dovoljno za sve ljubitelje da poviču: „Viva Zapata, dobro nam došao u grad!"


PODACI O RESTORANU
Adresa: Vuka Karadžića 14; 
Telefon: (065) 38-09-207; 
Web site: www.zapatabeograd.com; 
Radno vreme restorana i kuhinje: od 10.00 do 24.00; 
Jelovnik: na srpskom i engleskom jeziku; 
Vrsta kuhinje: meksička; 
Glavna jela: od 550 do 1.300 dinara; 
Obrok za dvoje: 2.800 dinara

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..