imagePrijatno gradsko gastronomsko iznenađenje smešteno je na Novom Beogradu, nedaleko od Arene i zgrade B92, na mestu gde se nekada nalazio jedan od restorana iz lanca Plato. Mada svojim imenom može da vas navede na pomisao da je reč o brzoj hrani, nemojte se zavarati: u Gritzu se jede konkretno, ozbiljno i visokokvalitetno.



Moderan enterijer, prijatna atmosfera i koncept samoposluživanja s „linije", gde po jedinstvenoj ceni imate kompletan obrok sastavljen od ukusnih jela, čine ovo mesto idealnim za pauzu za ručak. Ipak, ono što mu daje poseban šmek jeste izuzetno zanimljiv meni à la carte, koji je sastavio jedan od naših najpoznatijih kuvara, Vlada Simić. U njemu su raznovrsne varijante za doručak, sendviči, obrok salate, paste, rižota, nekoliko jela s ribom i dosta jela s mesom.

Obrok smo počeli sjajnom ljutkastom salatom s rukolom, sušenim paradajzom, sitno seckanim komadićima bifteka, efektnim dresingom od maskarpone krema i ulja od tikve, serviranom na podlozi od pikantno začinjene bundeve. Usledile su papardele s mekanom teletinom u ukusnom krem sosu od vrganja, s pinjolima i belim tartufom, a zatim i jedna neuobičajena kombinacija - rižoto alla carbonara. Ovo jelo donelo je fini spoj ukusa, a atraktivno je servirano u vidu kupice pirinča i usitnjenih komadića slanine na kojoj se nalazio kačkavalj oivičen većim, reš pečenim komadima slanine.

Svinjski file sa kestenom, palentom, duvan čvarcima i džemom od paprike ostavili smo za obavezan sledeći dolazak, kako bismo u glavnom delu probali zaista izuzetan jagnjeći gritzburger sa sirom, čipsom od slanine i začinjenim krompirićima, nešto po čemu će ovo mesto tek biti prepoznatljivo.

Lagani desert, krembl od jabuke sa orasima, suvim grožđem i sladoledom od vanile, bio je odgovarajući završetak ručka koji su upotpunili opuštajući zvuci jazza uživo.

Cene su na nivou gradskog proseka, osoblje je brzo i veoma uslužno, a ljubitelji piva biće obradovani stalnom ponudom točenog Guinessa. Više nego dovoljno da nas ovo mesto osvoji već na prvi „gric".

PODACI O RESTORANU:
Adresa: Bulevar Zorana Đinđića 64a; Telefon: (062) 228-419; Web site: www.gritz.rs; E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.; Radno vreme restorana i kuhinje: od 8.00 do 23.00, a vikendom od 11.00 do 20.00; Gradski prevoz: autobus: 16, 17, 65, 67, 68, 71, 72, 75, 83; Kartice: Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Dina, American Express; Bašta ili terasa: da, letnja, 30 mesta; Parking: parkiranje na trotoaru i u okolnim ulicama; Muzika: pop, lounge, jazz (povremeno i uživo); Jelovnik: na srpskom i engleskom jeziku; Osoblje govori: engleski jezik; Vrsta kuhinje: internacionalna; Vegetarijanski meni: da; Glavna jela: od 550 do 1.250 dinara; Dnevni meni: da; Doručak: da; Rezervacija: da; Prostorija za nepušače: da; Zakup: da; Obrok za dvoje: oko 2.500 dinara

YellowCab

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..