Od danas do nedelje, 15. do 17. aprila održava se Prvi Festival zdrave i organske hrane STVARNO ZDRAVO, u centralnom holu Mercator Centra Beograd, na uglu Bulevara umetnosti i Bulevara Dr Zorana Đinđića na Novom Beogradu. Ulaz za posetioce je besplatan, a radno vreme festivala je od 8 do 22 časa u petak, subotu i nedelju. Događaj je u potpunosti na liniji trendova vođenja računa o ishrani i zdravijih životnih stilova. Više od 20 izlagača predstavlja svoje visoko kvalitetne proizvode jedinstvene po tome što su u potpunosti prirodni, zdravi i bez veštačkih sastojaka, šećera, aditiva, konzervansa.

Na STVARNO ZDRAVOm festivalu predstavljeni su: namazi od urma i voća, zdravi obroci od voća i povrća, hladno ceđeni sokovi, brašna od organskih žitarica: kukuruza, spelte, ovsa i raži, prirodna biljna mleka od ovsa, spelte, heljde i ječmene trave, zdravi kolači, prirodni sirovi slatkiši, čajevi od organskog bilja, vegetarijanski i veganski tofu sirevi, matični sok,  prelivi i nadevi od Aronije, proteinske kuglice, začinsko bilje, kolekcija turšije od bundeve, kao i vrhunsko maslinovo ulje sa Krita.

Na ovom događaju izloženi su i: jestivi ekološki biorazgradivi tanjiri od pčeničnih mekinja,  etarska ulja biljaka, prirodna zdrava kozmetika, ručno rađeni veganski sapuni, kreme, eliksiri, serumi i dezodoransi, svetska kuvarska zdravarica, kao i jedinstvene biorazgradive pelene od organskog bambusa.

Osim izložbenog i prodajnog dela, stvarno zdrav Festival ima i edukativnu dimenziju kroz prisustvo vrhunskih stručnjaka i nutricionista i putem besplatnih saveta i demonstracija.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..