mudrijadaKoristimo priliku da Vas informišemo da su u toku pripreme za održavanje 8. MUD®IJADE, koji ce biti održana u Ovčar Banji, od 02 – 04. septembra 2011. godine, a koji organizuje, uz podršku mediskih partnera 25 RTV stanica iz Srbije ,BiH,Crne Gore i mnostvo mediskih kuća iz inostranstva (detaljan pregled i PRESS CLIPING na www.ballcup.com).



MUD®IJADA želi da ideja kuvanja na svetskom nivou bude odličan podsticaj za zabavu i kulturnu razmenu. Radi se o ozbiljnom kulinarskom takmičenju i nije lako zaslužiti titulu svetskog prvaka u pripremanju afrodizijaka i specijaliteta od belih bubrega.

Takmičarski timovi su sastavljeni od šarolikog sveta i svi se podjednako takmiče, nema privilegovanih niti poraženih. Prethodne kvalifikacije nisu potrebne.

Ove godine održava se 8. Šampionat,  i svake godine festival dobija na internacionalizaciji, tako da ove godine imamo najavljene timove iz Južne Afrike, Južne Koreje, Izraela, Makedonije kao i niz drugih zemalja. Na veoma efektivan način približavaju se različite kulture kroz hranu. Svaki ekipa donosi nešto jedinstveno. S obzirom da su ekipe iz različitih regiona Srbije i sveta, svaka ima neku svoju specifičnost, što samom festivalu daje jednu šarolikost.

Kroz festival želimo da promovišemo srpsku kulturu, srpsku nacionalnu kuhinju, kao i način zabave jedinstven u svetu.

Želimo da na jednom mestu okupimo veliki broj kuvara i konstantno šaljemo jednu pozitivnu sliku u svet. Medijska pažnja za ovaj događaj uvek postoji.

Poseban akcenat želimo da stavimo na škole kuvanja i na restorane.

Smatramo da restorani na našoj manifestaciji mogu doprineti na veoma efikasan način, na obostrano zadovoljstvo. Osim što će konkurencija u kuvanju biti daleko ozbiljnija, to je ujedno i prilika za restorane da dobiju svetsku reklamu, da prezentuju svoje specijalitete, kao i da sklapaju veliki broj prijateljstva sa ljudima iz iste delatnosti širom regiona i sveta. Smatramo, da zajedno možemo napraviti festival kojim će se ponositi Srbija.

Mi smo MUD®IJADA, svetsko prvenstvo u spremanju afrodizijaka i specijaliteta od belih bubrega. U svetu smo poznatiji kao BallCup - World Testicle Cooking Championship.

MUD®IJADA je nastala 2004. godine u opštini Gornji Milanovac. Od samog nastanka, festival je dobio na svetskoj medijskoj pažnji zbog specifičnosti. Iako je ideja MUD®IJADE 2004.g. u najvećoj meri bila sprdnja sa tranzicijom, inostrani mediji su izveštavali da je održan prvi World Testicle Cooking Championship. Praktično su sami utrli put daljim dešavanjima. O festivalu su pisali najveći svetski mediji poput Guardiana, Washington Post-a, Liberation, Reuters a reportaža je išla na BBC, Reuters-u, RTL-u.

http://www.youtube.com/watch?v=AV2-ePvXV2E


Ove godine održava se 8. Šampionat, od 02. - 04. septembra, u Ovčar Banji.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..